بر هیچکس پوشیده نیست که قرارداد «مارک ویلموتس» با فدراسیون فوتبال تا چه اندازه فاجعه آمیز بود اما افشای مواد قرارداد این مربی با باشگاه مراکشی ابعاد تازهتری از این فاجعه را روشن میکند.
به گزارش خبرنگار مهر، مارک ویلموتس سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران سرانجام روز پنجشنبه گذشته رسماً به عنوان سرمربی جدید تیم راجا کازابلانکا مراکش انتخاب و معرفی شد تا کارش را در این تیم باشگاهی با حضور در تمرینات آغاز کند.
ویلموتس که سال ۱۳۹۸ به جای «کارلوس کی روش» پرتغالی سرمربی تیم ملی ایران شد، در ابتدا با تعریف و تمجید فدراسیون قراردادش را امضا کرد اما در نهایت و بعد از گذشت چند ماه، اختلافات به حدی بالا گرفت که ویلموتس تیم ملی را رها کرد و با شکایت به فیفا، درخواست غرامت ۶ میلیون یورویی کرد.
قرارداد ویلموتس با تیم ملی ایران سالانه حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو برای فدراسیون فوتبال ایران آب میخورد و در صورت صعود ایران به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، تا پایان این رقابتها اعتبار داشت.
این یعنی ویلموتس در ایران ماهانه نزدیک به ۱۸۳ هزار یورو درآمد داشت و نکته عجیب اینجاست که فدراسیون فوتبال پیش از بازی تیم ملی ایران با عراق و بحرین در مرحله مقدماتی انتخابی جام جهانی، مبلغ یک سال ویلموتس را (تنها بعد از گذشت چند ماه) به حساب او واریز کرد!
«بند فسخ» قرارداد ویلموتس با تیم ملی ایران هم یکی از مسائلی بود که در آن مقطع زمانی سر و صدای زیادی به پا کرد. فدراسیون فوتبال ایران تایید کرد که فسخ قرارداد چه از طرف ویلموتس صورت بگیرد و چه از طرف فدراسیون، ایران باید مبلغ سه ماه از قرارداد ویلموتس را به عنوان غرامت پرداخت کند.
با احتساب قرارداد ویلموتس (ماهانه ۱۸۳ هزار یورو) فدراسیون در صورت فسخ قرارداد سرمربی بلژیکی، باید نزدیک به ۵۵۰ هزار یورو (سه ماه از قرارداد) را به ویلموتس می داده است.
هرچند که این بند از قرارداد با ویلموتس هم به خودی خود و با شکایت این مرد بلژیکی به فیفا روی هوا رفت چرا که ویلموتس علاوه بر دریافت ۲ میلیون یورو پیش از بازی با عراق و بحرین، خواهان دریافت باقیمانده قراردادش (۶ میلیون یورو) شد؛ تا جایی که کار به دادگاه عالی ورزش کشیده شد.
همه این موارد گفته شد تا این پرونده بزرگ مالی که یکی از بزرگترین چالشهای فدراسیون فوتبال ایران را رقم زد، با قرارداد جدید مارک ویلموتس با باشگاه راجا کازابلانکا مقایسه شود.
طبق اعلام رسانههای بلژیکی و مراکشی، ویلموتس در این باشگاه ماهانه به صورت ناخالص ۴۰ هزار یورو دریافت میکند که قرارداد او را سالانه ۴۸۰ هزار یورو میرساند. این مبلغ حدود یک چهارم قرارداد سالانه ویلموتس با فدراسیون فوتبال ایران است.
ویلموتس در قرارداد با تیم راجا، بند اخراج از این تیم را هم گنجانده است. در واقع این مربی بلژیکی پیش بینی کرده است که در صورت اخراج از تیم مراکشی، مبلغی را به عنوان غرامت طلب کند اما مقایسه این حق فسخ با بندی که در قرارداد با فدراسیون فوتبال ایران بود، در نوع خود قابل توجه است.
طبق اعلام روزنامه La Dernière Heure، در صورت اخراج این مربی بلژیکی از باشگاه راجا، وی ۱۶۰ هزار یورو ناخالص غرامت خواهد گرفت یعنی نزدیک به یک سوم غرامتی که در قراردادش با ایران (بند سه ماه غرامت) ذکر کرده بود.
سایت voetbal24 بلژیک با اشاره به قرارداد جدید ویلموتس، عنوان کرد که این مربی دستمزد «سخاوتمندانه» را برای اخراج تعیین کرده؛ این در حالی است که بند فسخ قرارداد او با ایران به تنهایی بیش از مبلغ یک سال قراردادش با تیم مراکشی بوده است!
مبلغ قرارداد ویلموتس با فدراسیون ایران و تیم راجا در یک نگاه کلی به این ترتیب است:
قرارداد با ایران
سالانه حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو
ماهانه حدود ۱۸۳ هزار یورو
بند فسخ: ۵۴۹ هزار یورو
قرارداد با راجا کازابلانکا
سالانه ۴۸۰ هزار یورو
ماهانه ۴۰ هزار یورو
بند فسخ: ۱۶۰ هزار یورو
فدراسیون فوتبال در زمان ریاست مهدی تاج بارها و بارها توضیحات مختلف و ضد و نقیضی از قرارداد ویلموتس ارائه کرد ولی هرچه میگذرد، عمق فاجعه بیشتر مشخص میشود. جدا از اینکه رای دادگاه عالی ورزش در پرونده ویلموتس رای سنگین و غرامت ۶ میلیون یورویی را به نفع ایران می شکند یا خیر، میطلبد که نهادهای نظارتی هم با بررسی همه جانبه قرارداد مشکوک با این مربی «نجیب» ورود و نتیجه را به صورت شفاف اطلاع رسانی کنند.