دلایل رد مجوز پرسپولیس، استقلال و گلگهر
ای اف سی در بیانیه رسمی خود دلایل حذف پرسپولیس و استقلال از آسیا و رد درخواست مجوز حرفهای گلگهر را توضیح داده است.
به گزارش “ورزش سه”، ساعاتی پیش خبر مورد انتظار فوتبال ایران درباره حذف پرسپولیس و استقلال از لیگ قهرمانان آسیا 2022 به صورت رسمی اعلام شد تا دو سهمیه فوتبال ایران برای حضور در لیگ قهرمانان از دست برود.
ای اف سی در بیانیهای با اعلام حذف این دو باشگاه توضیح داده: «کمیته مستقل کنترل تصمیم گرفت که مجوز تیم های پرسپولیس، استقلال و گل گهر سیرجان (که همگی از جمهوری اسلامی ایران هستند) را بر اساس بندهای 14.4 و 14.5 مقررات حرفه ای رقابت ها، لغو کند و حضورشان را رد کرده است.»
دو بند مورد اشاره ای اف سی البته نکته خاصی ندارند و در آنها آمده است: «مجوز باشگاه برای ورود به لیگ قهرمانان را خود ای اف سی یا کمیته کنترل ورودی میتواند به دو دلیل رد شود: 1) هیچکدام از شرایط برای اعطای مجوز برآورده نشود و 2) اعطای مجوز باعث تخطی از قوانین مجوز حرفهای بشود.»
ر بخش بعدی بیانیه ای اف سی آمده: «این کمیته اعلام کرده که هیچکدام از این سه باشگاه معیارهای الزامی حضور در این رقابت ها را فراهم نکردند؛ معیارهایی که در بند های 3.1 و 3.2 A مقررات حرفه ای این کنفدراسیون آمده و بر اساس این مساله مجوز حضور در رقابت های سال 2022 لیگ قهرمانان آسیا به آنها داده نشده است.»
نکته مورد توجه ای اف سی که به بند 3.2 ارجاع داده مسئله مهمی است که عامل اصلی حذف پرسپولیس و استقلال به شمار میرود. ای اف سی در این قسمت سه نوع استاندارد را تعریف کرده:
الف) این ضوابط الزامیای هستند که باید از سوی درخواست کننده دریافت مجوز رعایت شود. اگر باشگاه خواستار مجوز هیچ یکی از ضوابط صدور مجوز باشگاهی «آ» را رعایت نکند، سپس مجوز ورود به رقابتهای باشگاهی AFC را دریافت نمیکند.
ب) اگر باشگاه درخواست کننده مجوز هیچ یک از ضوابط صدور مجوز باشگاهی «ب» را رعایت نکند، سپس از سوی مجوزدهنده به دلیل عدم رعایت این ضوابط مجازات میشود. هرچند، طرف درخواست کننده ممکن است همچنان مجوز ورد به رقابتهای AFC را دریافت کند.
ج) این ضوابط صدور مجوز باشگاهی بهترین توصیههای عملکرد هستند.
و در ادامه آمده که مشکل پرسپولیس، استقلال و گل گهر در همان قسمت الف بوده است؛ یعنی ضوابطی که برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا الزامی هستند.
فصل اول(الزامی برای لیگ قهرمانان و ای اف سی کاپ)
برنامههای توسعه جوانان
1. باشگاه خواستار مجوز باید برنامه توسعه جوانان نوشتاری مورد تایید صادر کننده مجوز داشته باشد. صادر کننده مجوز باید کیفیت برنامه توسعه جوانان را پیش از تایید آن ارزیابی کند و با بازدیدهای متناوب از تمرینها و بازیها، اجرایی شدن این برنامه را تایید کند.
2. این برنامه باید حداقل حوزههای زیر را پوشش دهد:
الف) اهداف، فلسفه بازی جوانان و فلسفه توسعه جوانان
ب) سازمان بخش جوانان (چارت سازمانی، اعضای درگیر، ارتباط با باشگاه خواستار مجوز، تیمهای جوانان و سایر موارد)
ج) پرسنل (فنی، پزشکی،اجرایی و غیره) و حداقل شروط مورد نیاز.
د) زیربنای در دسترس برای بخش جوانان (امکانات تمرین و بازی و سایر موارد)
هــ) منابع مالی(بودجه در دسترس، مشارکت از سوی باشگاه خواستار مجوز، بازیکنان یا جوامع بومی و سایر موارد)
و…
فصل دوم (الزامی برای لیگ قهرمانان و ای اف سی کاپ)
تیم جوانان
1. متقاضی لایسنس باید در تیم جوانان یک سری فاکتورها را رعایت کند:
الف) حداقل دو تیم پایه در گروههای سنی مختلف 15 تا 21 سال داشته باشد
ب) حداقل یک تیم در محدوده 10 تا 14 سال داشته باشد
ج) حداقل یک تیم زیر 10 سال داشته باشد
د) هر تیم پایه به جز تیم زیر 10 سال، باید در یکی از لیگهای رسمی محلی و ملی شرکت کند که توسط عضوی از کنفدراسیون فوتبال آسیا به رسمیت شناخته شود.
فصل سوم (الزامی برای لیگ قهرمانان و ای اف سی کاپ)
مراقبت پزشکی از بازیکنان
1. متقاضی مجوز حرفهای باید یک سری مراقبتهای پزشکی را رعایت کند و امکانات را در اختیار بازیکنان قرار دهد:
الف) معاینه پزشکی سالیانه قلبی عروقی را همیشه باید انجام دهد و این باید برای همه بازیکنان تیم اول باید انجام شود.
ب) معاینه پزشکی سالیانه برای همه بازیکنان بالای 12 سال انجام شود
ج) همه بازیکنان باید مورد بیمه قرار بگیرند
فصل چهارم (الزامی برای لیگ قهرمانان آسیا)
1. متقاضی مجوزحرفهای حداقل باید یکی از این موارد را رعایت کند:
الف) مسائل مربوط به سلامتی ورزشکاران
ب) قوانین مصوب فیفا برای بازی
ج) کنترل دوپینگ
د) سایر مسائل مورد نیاز مصوب توسط ای اف سی
2. یک سری مسائل که شخص ثالث عضو ای اف سی تعیین کرده است.
در ادامه 4 بخش دیگر هم آمده که آخری مربوط به مسائل مالی و مالکیتی این دو باشگاه است که در یکی از قسمتهای آن به وضوح به مالکیت مشترک اشاره میکند و مینویسد: «دو تیم حاضر در لیگ قهرمانان نباید مدیریت مشترک داشته باشند»
بخش دیگر بیانیه به باشگاه گل گهر اختصاص دارد: «همینطور این کمیته درخواست ویژه ای که باشگاه گل گهر سیرجان ارسال کرده بود را رد کرد.» در بخش پیوست این خبر آمده که گل گهر درخواست داشت تا به صورت فوق العاده ورود به لیگ قهرمانان آسیا داشت اما این درخواست با پاسخ منفی ای اف سی مواجه شده است.
کنفدراسیون فوتبال آسیا تاکید کرده است: «این مساله امروز به اطلاع باشگاه ها رسید و اطلاعات بیشتر در مورد روند درخواست بازی ها در سایت AFC است و تصمیمی گیری در جلسه 6 ژانویه گرفته شده در این فایل پیوست وجود دارد.»
در قسمت پیوست ای اف سی تاکید میکند: «پرونده این اقدام به دبیرخانه کمیته انضباطی و اخلاقی AFC ارسال میشود تا تحقیقات بیشتر و اقدامات لازم (در صورت نیاز) صورت بگیرد.»