خرید از تسلا با بیت کوین امکان پذیر شد.

بیت کوین رسما به چرخه معاملات خودروی دنیا وارد شد.

 به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از اینکه شرکت تسلا در اوایل هفته ۱.۵ میلیارد دلار بیت کوین خرید، ایلان ماسک صاحب این کمپانی، در مورد نقش پرداخت از طریق رمز ارز‌ها مصاحبه داشت. اما موضوع به همینجا ختم نمی‌شود، چون شرکت تسلا قصد دارد بیت کوین را برای خرید‌های آینده بپذیرد.

کاملا درست متوجه شدید، برای خرید یک وسیله نقلیه کاملاً برقی از یک رمز ارز (پول الکترونیکی) استفاده می‌شود.

از سال ۲۰۱۳ که معامله‌ای با بیت کوین صورت گرفت، تا حالا قیمت این ارز دیجیتال ۴۱۰۰ درصد رشد داشته است.

این ارز دیجیتال بعد از خرید ۱.۵ میلیارد دلار از آن از سوی تسلا، رکورد زده و از حدود ۴۳۰۰۰ دلار به قله تاریخی ۴۷۷۰۰ دلار رسیده است.

البته اگر چه از نظر تسلا این خرید الکترونیکی در نوع خود اولین مورد مربوط به خرید وسایل نقلیه الکتریکی می‌باشد، اما به نظر می‌رسد این نکته درست نیست.

مردم ارزهای دیجیتال خود را نفروشند

در سال ۲۰۱۳، یک تویوتا پریوس (Toyota Prius) به قیمت ۱۰۰۰ بیت کوین، توسط یکسرمایه گذار اولیهبیت کوین که با ارز‌های دیجیتال زندگی می‌کرد، خریداری شد.

در موج اخیر، افزایش قیمت بیت کوین باعث شد Laszlo Hanyecz مرد بد نام پشت صحنه Bitcoin Pizza، این هفته در کانون توجه قرار بگیرد. او به بلومبرگ گفت که علاقه زیادی به تسلا ندارد و از دارندگان بیت کوین خواست تا ارز دیجیتال خود را نفروشند.

چندی پیش ایلان ماسک با یک توییت و اسم آوردن از بیت کوین، رشد قابل توجهی را برای این رمز ارز رقم زد، البته شایعاتی هم درباره این که ایلان ماسک یکی از سهامداران بیت کوین است هم در فضای مجازی دست به دست می‌شود.

ایلان ماسک اخیرا به یک حامی قوی بیت کوین تبدیل شده است. وی قبلا اعلام کرده بود که برای دریافت بیت کوین در معاملات خود مشکلی ندارد و نمایه توییتر خود را به بیت کوین تغییر داده بود.

https://www.yjc.ir/00W9GU

حملات گسترده هکرها به ابر آروان، گزارش اولیه منتشر شد.

ابر آروان در روزهای پایانی اسفند با هدف تخریب و حذف اطلاعات مشتریان تحت حملات سایبری قرار گرفت و کسب و کارهای آنلاین با مشکلاتی مواجه شدند. حالا گزارش اولیه ابر آروان از حمله و روند بازگرداندن سرویس‌های مشتریان رایانش ابری در دیتاسنتر IR-THR-AT1 منتشر شده است.

این حملات در فعالیت سایر محصولات آروان شامل DNS، CDN، ویدیو پلتفرم، فضای ذخیره‌سازی ابری، هم‌چنین رایانش ابری در سایر دیتاسنتر‌های ابر آروان اختلالی ایجاد نکرده و در حدود ۱۶٪ از مشتریان آروان را متاثر کرده است.

نشانه‌هایی از این حملات در روزهای یک‌شنبه و دوشنبه ۲۴ و ۲۵ اسفند دیده و منجر به بروز اختلالات محدودی شد اما با آغاز حملات گسترده و متفاوت جدید در شامگاه سه‌شنبه و آسیب‌رسانی به دیتای مشتریان در این دیتاسنتر، مجبور به قطع تمام دسترسی‌ها، به‌منظور جلوگیری از پیش‌روی آسیب‌رسانی شدیم.

از تمام کسب‌وکارهای آسیب‌دیده در این مشکل، عذرخواهی می‌کنیم. آگاهیم که قطعی و اختلال سرویس در پیک ترافیکی شب عید، چه پیامدهایی برای آن‌ها به همراه داشته است و عمیقا بابت این اتفاق متاسفیم.

در فرآیند این بحران تلاش کردیم روند بروز مشکل و فرآیند حل مساله را از راه‌های ایمیل، پیامک، سایت و بلاگ، هم‌چنین شبکه‌های اجتماعی ابر آروان به آگاهی کاربران برسانیم.

ابر آروان به‌علت این‌که هم‌چنان در حال کالبدشکافی (Forensics) ابعاد نفود است، امکان به اشتراک‌گذاری اطلاعات فنی نوع حمله را ندارد. گزارش فنی نوع حمله پس از پایان فرآیند کالبدشکافی با جزییات کامل منتشر خواهد شد.

یکشنبه ۲۴ اسفند – آغاز ماجرا

ساعت ۱۱:۳۳ یک‌شنبه شب، یک incident روی دو سوییچ در یک  VPCدر دیتاسنتر IR-THR-AT1 ابر آروان مشاهده شد، برآورد اولیه تیم فنی اشکال سخت‌افزاری بود که با بازیابی سوییچ‌ها مشکل برطرف شد.

دوشنبه ۲۵ اسفند – شناسایی امکان حمله‌ سایبری

در ساعت ۴ صبح دوشنبه، دوباره اختلال روی سوییچ‌های IR-THR-AT1 اتفاق افتاد. به‌دلیل تکرار الگو، احتمال حمله‌ی سایبری داده شد.

از این زمان تا ساعت ۷ صبح روز بعد، تیم‌های ابر آروان روی موضوع کار کردند و در چند ساعت اول موفق شدند سیستم را به حالت طبیعی برگردانند.

سپس برای جلوگیری از حمله‌ی احتمالی، تغییراتی در شبکه‌ی مدیریتی دیتاسنترهای  IR-THR-AT1 و IR-THR-MN1 و NL-AMS-SR1 انجام شد، اما کارشناسانی که به دیتاسنتر IR-THR-AT1 اعزام شده بودند به‌دلیل خستگی، در اعمال تغییرات در شبکه‌ی این دیتاسنتر دچار اشتباه شدند و فقط بخشی از تغییرات را اعمال کردند.

سه‌شنبه ۲۶ اسفند – حمله‌ گسترده و آسیب‌رسانی به دیتای مشتریان

در حالی‌که تیم‌های امنیتی به هر دو دیتاسنتر برای بررسی دقیق اعزام شده بودند در ساعت ۵:۳۰ عصر به‌شکل ناگهانی از طریق همان بخشی از شبکه‌ی مدیریتی که هم‌چنان فعال بوده، دیتاسنتر IR-THR-AT1 مورد حمله قرار می‌گیرد.

این حملات ساعت ۸ شب با حجم بسیار بالایی ادامه پیدا می‌کند و تعدادی از سرورهای  ذخیره‌سازی و پردازشی با هدف حذف کامل اطلاعات مورد حمله قرار می‌گیرند. با آغاز آسیب‌رسانی به دیتای مشتریان، تمام دسترسی‌ها به این دیتاسنتر قطع شد تا از توسعه‌ی آسیب‌رسانی جلوگیری شود؛ بلافاصله اینترنت و شبکه‌ی مدیریتی، هر دو به‌شکل کامل قطع و علاوه‌بر کارشناسان امنیتی، کارشناسان و اعضای تیم فنی به محل دیتاسنتر اعزام می‌شوند تا بدون نیاز به دسترسی از راه دور -که ریسک گسترش یا تکرار حمله را افزایش می‌داد- به بررسی موضوع بپردازند.

در این حملات، هکر هیچ‌گونه دسترسی به دیتای مشتریان ابر آروان پیدا نکرد و با توجه به نوع ذخیره‌سازی اطلاعات در آن لایه، تنها  موفق به آسیب زدن به اطلاعات و پاک کردن بخشی از دیتا شده بود.

ابر آروان برای حفظ پایداری، از هر داده (آبجکت) سه نسخه‌ی مختلف در سه دیسک متفاوت در داخل سه سرور مختلف نگهداری می‌کند، تا اگر یک یا چند دیسک یا حتا یک یا چند سرور از دسترس خارج شوند، به داده‌ها آسیبی وارد نشود. اما در حمله‌ی اتفاق افتاده، به‌شکل هم‌زمان تعداد بالایی سرور مورد آسیب قرار گرفتند، این موضوع سبب شد، علاوه‌بر حذف حدود ۱۰۰ ترابایت از یک پتابایت اطلاعات این دیتاسنتر، برخی اطلاعات، هر ۳ نسخه‌ی خود را از دست بدهند.

در تحلیل اولیه مشخص شد که از مجموع بیش از ۹۷درصد اطلاعات، حداقل یک نسخه از اطلاعات وجود دارد. اما به‌دلیل توزیع‌شدگی سه‌درصد اطلاعات حذف شده در تمام کلاستر، زیرساخت ذخیره‌سازی در ریسک از دست رفتن کل اطلاعات قرار گرفت.

ادامه‌ سه‌شنبه شب – تشکیل کمیته‌ بحران

بلافاصله با تشکیل تیم بحران درصدد حل مشکل و هم‌زمان اطلاع‌رسانی به کاربران برآمدیم.

در کنار تیم‌های پشتیبانی، مشتریان و اطلاع‌رسانی، در این مرحله، چهار تیم فنی شکل گرفت:

  • تیم یک: مسوول مراقبت از دیتاسنتر IR-THR-MN1 برای پیش‌گیری از اتفاق مشابه
  • تیم دو: کار متمرکز روی استورج دیتاسنتر IR-THR-AT1 برای برگرداندن ۱۰۰ ترابایت اطلاعات و پایدارسازی کلاستر ذخیره‌سازی
  • تیم سه: کار متمرکز روی کل زیرساخت رایانش ابری در IR-THR-AT1 تا به‌محض رفع اشکال فضای ذخیره‌سازی، سرویس دوباره به مدار برگردد.
  • تیم چهار: مسوول کالبدشکافی (Forensics) و ایمن‌سازی (Hardening)

با پیش‌بینی آسیب به دیتای کاربران و زمان‌بر بودن بازگشت سرویس، از کاربران خواسته شد برنامه Disaster Recovery خود را فعال کنند تا اگر از داده‌های خود نسخه‌ی پشتیبان تهیه کرده‌اند،  با استفاده از آن در سایر دیتاسنترهای آروان یا دیگر فراهم‌کنندگان زیرساخت‌، سرویس خود را مجدد راه‌اندازی کنند.

به‌رغم تاکید به «پشتیبان‌گیری اطلاعات حیاتی از سوی مشتری» در متن «شروط فنی استفاده از خدمات زیرساخت رایانش ابری آروان»، بسیاری از کاربران با آروان تماس گرفته و اعلام کردند که نسخه‌ی پشتیبانی در دست ندارند.

چهارشنبه ۲۷ اسفند – بازگشت اطلاعات

پس از حدود ۳۰ ساعت کار پر استرس، با فیکس‌کردن و یکپارچه‌سازی داده در سطح کلاستر، امکان دسترسی به اطلاعات در ساعت ۱۰:۳۰ صبح چهارشنبه فراهم شد. در این زمان حدود ۹۷.۳درصد از اطلاعات برگردانده شده بود.

از این نقطه، کار سخت‌تر تیم آغاز شد، چون آسیب و اختلال آن سه‌درصد اطلاعات می‌توانست سبب از بین رفتن کل کلاستر و بازیابی ناموفق شود.

از این زمان، تیم بر اصلاح یکپارچگی داده متمرکز شد تا کلاستر بالا بیاید.

  • مشکل نخست: باید دقت شود که این سه‌درصد دیتای از دست رفته، مربوط به سه‌درصد از مشتریان نبود بلکه سه‌درصد از اطلاعات تمام مشتریان این دیتاسنتر است؛ پس احتمالن اکثریت مشتریان بخش ناچیزی از اطلاعات‌شان آسیب‌دیده بود. از طرفی گاهی این بخش ناچیز ممکن است با اثرگذاری بر پارتیشن بوت مانع بالا آمدن ابرک شود یا با ایجاد مشکل در پارتیشن سیستم، کار سیستم‌عامل را با اخلال مواجه کند یا با قرار گرفتن در دیتابیس کاربر، آن را از کارکرد عادی بازدارد.
  • مشکل دوم: به‌طور کلی قطع ناگهانی سیستم‌عامل‌ها از استورج سبب افزایش احتمال آسیب‌دیدگی می‌شود.
پنج‌شنبه ۲۸ اسفند – حل مشکلات در ریکاوری و بازکردن دسترسی مشتریان/ سطح آسیب به سرورهای ابری

تا ساعت ۴ صبح روز پنج‌شنبه دو مشکل گفته شده تقریبن حل شدند؛ کلاستر بالا آمد و تیم‌های دیگر هم کارشان تمام شده بود. از این ساعت، به‌مرور دسترسی مشتریان به سرورهای ابری باز شد.

متاسفانه با بازشدن دسترسی به پاپ‌سایت و بررسی دقیق‌تر وضعیت ابرک‌ها مشخص شد حذف کم‌تر از سه‌ درصد از اطلاعات کل دیتاسنتر، سبب تاثیرگذاری روی بخش گسترده‌ای از سرورهای ابری شده است.

میزان سکتورهای آسیب‌دیده در Block Storage متصل به ابرک، هم‌چنین نوع فایل‌سیستم‌، سیستم‌عامل و پایگاه‌ داده‌ها سبب می‌شد که سطح آسیب‌پذیری طیف گسترده‌ای داشته باشد.

در چنین موقعیت، هر کدام از سیستم‌عامل‌ها رفتار متفاوتی دارند، از بین سیستم‌عامل‌های ویندوز و نسخ مختلف لینوکس و فایل‌سیستم‌های‌شان، برخی ساده‌تر و برخی با سختی بیش‌تر ریکاوری می‌شوند. هم‌زمان با به‌کارگیری روش‌های بازیابی سیستم‌عامل‌ها، مقاله‌ی آموزشی آن‌ها نیز منتشر می‌شد.

در میان فایل‌سیستم‌های مشتریان ابر آروان، EXT4 سازگارتر و XFS و NTFS آسیب‌پذیرتر بودند.

در این لحظه امکان اعلام آمار دقیق از سطح آسیب به ابرک‌ها وجود ندارد، بخشی از ابرک‌ها بدون هیچ‌اقدامی امکان استفاده داشتند، بخش دیگری با Reboot و درنهایت ترمیم boot loader به مرحله‌ی استفاده می‌رسیدند و برخی نیاز به ترمیم فایل‌سیستم یا ریکاوری‌های پیشرفته‌تر دارند.

ادامه‌ پنج‌شنبه – افزایش ۴ برابری ظرفیت تیم پشتیبانی به ۸۰ نفر

از ظهر روز چهارشنبه، تمام خطوط تلفنی ابر آروان و تمام ظرفیت تیم پشتیبانی برای پاسخ‌گویی به مشتریان به‌کار گرفته شده بودند. با بازگشایی دسترسی کاربران در صبح روز پنج‌شنبه، ظرفیت تیم پشتیبانی با حمایت تیم‌های فنی و تیم‌های کوچ ابری، چهار برابر شد.

مشتریان فعال ابر آروان در دیتاسنتر IR-THR-AT1 در حدود ۷۰۰۰سرور ابری داشتند که تعداد ۱۱۰۰ سرور ابری از سوی مشتریان برای بررسی به تیم‌های فنی ابر آروان ارجاع شدند. از این تعداد، تاکنون مشکل ۳۰ درصد حل شده و مابقی هم‌چنان در فرآیند حل مساله قرار دارند.

به‌رغم افزایش ظرفیت و پاسخ‌گویی ۲۴ ساعته، حجم بالای مشتریان نیازمند کمک سبب شد فرآیند پاسخ‌گویی و حل مساله‌ی آنان با کندی همراه باشد. در ادامه مشکلات پیش‌آمده در کلاستر در مقاطعی، فرآیند بازیابی را متوقف کرد.

ادامه‌ پنج‌شنبه – پرداخت جبران خسارت (SLA) به تمام مشتریان زیان‌دیده با فرض حل مشکلات/ فراهم آوردن زیرساخت رایگان فضای ذخیره‌سازی ابری برای تسهیل فرآیند پشتیبان‌گیری کاربران

با تصور پایداری کلاستر ذخیره‌سازی در روز پنج‌شنبه، محاسبه‌ی مدت زمان دردسترس نبودن سرویس به نسبت هزینه‌ی ماهانه‌‌ی هر یک از مشتریان انجام، مبلغ آن محاسبه و بالاتر از سقف جبران خسارت تعهد شده، به کیف پول کاربران واریز شد.

به‌علاوه مبلغی که در روزهای قطعی از کیف پول کاربران کم شده بود، به حساب آنان برگردانده شد.

هم‌چنین فضای ذخیره‌سازی ابری تا پایان فروردین ۱۴۰۰ به‌شکل رایگان در اختیار تمام مشتریان دیتاسنتر IR-THR-AT1 ابر آروان قرار گرفت تا در فرآیند پشتیبان‌گیری با مشکل فضای ذخیره‌سازی مواجه نباشند.

نیاز به یادآوری است که قرارداد جبران خدمت متناظر برای جبران زیان زیرساختی است که سطح و میزان پوشش آن در شرایط استفاده و قراردادهای ابر آروان آمده است. اما ابر آروان براساس تجربه‌ی این اتفاق و عدم پشتیبان‌گیری دیتا از سوی تعداد بالایی از مشتریان، در تلاش است مجموعه اقدامات پیش‌گیرانه‌ای را به‌منظور سهولت تهیه‌ی نسخه پشتیبان‌، از سوی مشتریان در آینده فراهم کند.

متاسفانه روند روزهای آتی مشخص کرد که کلاستر ذخیره‌سازی با مشکلاتی همراه است.

برای آن دسته از مشتریانی که پس از بازگشت هزینه‌ی روزهای قطعی، هم‌چنان برای دسترسی به ابرک خود با اختلال روبه‌رو هستند، پس از پایان حل مشکل، محاسبه مجدد انجام و به حساب آنان واریز خواهد شد.

جمعه ۲۹ اسفند – حجم درخواست بسیار بالای کاربران هم‌زمان برای بازیابی اطلاعات و بروز مشکلات زیرساختی

روز جمعه، هم‌زمان حجم بالایی از کاربران برای درست کردن فایل‌سیستم یا پشتیبان‌گیری دیتا مشغول به کار شدند. به‌دلیل مشکلات پیش‌آمده و ریکاور کردن کلاستر ذخیره‌سازی در یک فشار زمانی کوتاه، کلاستر موفق به تهیه‌ی سه نسخه از تمام داده‌ها نشده بود، هم‌چنین برای ساخت ابرک‌های جدید برای انتقال اطلاعات روی آن نیاز به فضای بیش‌تر بود و در نتیجه باید ظرفیت کلاستری که به‌سختی آسیب‌دیده بود نیز افزایش پیدا می‌کرد. برای رفع این مشکل، به میزان ۴۰۰ ترابایت استورج به کلاستر اضافه شد.

تزریق منابع جدید، یعنی وزن‌دهی دوباره‌ی دیسک‌ها (Rebalance ) که سبب درگیری شدید زیرساخت و قفل شدن کلاستر می‌شود. به همین دلیل، در روز ۲۹ اسفند، وضعیت‌ بحرانی‌تر شد.

تیم فنی‌ آروان که در بخش طراحی و مدیریت کلاستر ذخیره‌سازی فعالیت‌می‌کنند، یک تیم باتجربه و متخصص است، اما وضعیت حساس مشتریان ما در موقعیتی بود که برای سرعت‌بخشی به فرآیندها از هر کمکی استفاده می‌کردیم؛ در این مقطع چند متخصص باتجربه‌ی ایرانی برای انتقال تجربه، در کنار تیم ابر آروان قرار گرفتند، اما همچنان بهبودی در وضعیت کلاستر ایجاد نشد.

شنبه ۳۰ اسفند و یکشنبه ۱ فروردین – کمک تیم‌های آلمانی و ترکی و تداوم وضعیت کلاستر

در روزهای شنبه و یک‌شنبه، تلاش برای بهبود زیرساخت به‌منظور انجام سریع‌تر ریکاوری در حال انجام بود، با توجه به این‌که پارامترهای مختلفی از جمله زیرساخت شبکه، پارامترهای سیستم‌عامل و کانفیگ زیرساخت ذخیره‌سازی به‌طور مشترک نیازمند تغییر و بهبودسازی بود، فرآیند بازیابی سرورهای ابری متوقف و تمام تمرکز روی بهبود زیرساخت گذاشته شد.

در این مرحله با توجه به حجم بسیار بالای ریکاوری و فشار روی کلاستر و عدم تاثیرگذاری کانفیگ‌های انجام شده از تیم‌های متخصص آلمانی و ترکی برای کمک استفاده شد که اقدامات آنان نیز تاثیر چشم‌گیری در بهبود وضعیت نداشت.

دوشنبه ۲ فروردین – تلاش برای رفع مشکل کلاستر از طریق رفع اشکال نرم‌افزاری و اقدامات اولیه برای راه‌اندازی کلاستر جدید

به‌طور خلاصه می‌توان گفت مشکل اصلی کلاستر ذخیره‌سازی تاثیر تسلسل دو مشکل ReMirroring-Storm  و یک Memory Leak در لایه‌‌ی نرم‌افزاری Ceph در شرایط خاص است، این مشکل هم‌افزا سبب به اغما رفتن کلاستر می‌شود.

پس از تلاش‌های ناموفق تیم ذخیره‌سازی آروان، هم‌چنین بی‌نتیجه ماندن نظرات مشاوران داخلی و خارجی، تیم System Development آروان در تلاش‌اند با Patch کردن این مشکل نرم‌افزاری و هم‌زمان افزایش منابع، مشکل را حل کنند.

با موفقیت آمیز بودن این فرآیند، آروان کد اصلاحی را به‌شکل متن‌باز منتشر خواهد کرد.

هم‌زمان که این فرآیندها برای ریکاوری در حال انجام است، یک تیم مستقل در حال برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی کلاستر جدید و انتقال دیتاهای ممکن از کلاستر آسیب‌دیده به کلاستر جدید است. با توجه به حجم کار زیرساختی، این فرآیند احتمالن تا پایان هفته‌ی اول فروردین ادامه پیدا خواهد کرد.

اقدامات پیش‌رو

پس از حل مشکل کلاستر ذخیره‌سازی، به مشتریان درگیر اطلاع‌رسانی خواهد شد تا اقدامات مرتبط با پشتیبان‌گیری را انجام دهند.

ابر آروان مجموعه اقداماتی برای پیش‌گیری از بروز حوادث این‌چنینی، هم‌چنین موارد اصلاحی در دست کار دارد که پس از حل مشکل تمام مشتریان و رسیدن به وضعیت پایدار در گزارش تکمیلی آن‌ها را به آگاهی شما خواهد رساند.

https://dgto.ir/22u7

سخنگوی گمرک؛ میزان تجارت ایران با پیمان شانگهای از ۲۳میلیارد دلار گذشت.

سخنگوی گمرک گفت: میزان تجارت ایران با مجموعه کشورهای عضو پیمان شانگهای طی ۱۱ ماه امسال به بیش از ۲۳ میلیارد و ۱۶۵ میلیون و ۹۵ هزار و ۶۷۱ دلار رسید.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، «سید روح اله لطیفی» افزود: حجم تجارت خارجی ایران با مجموعه کشورهای عضو پیمان شانگهای بالغ بر ۴۱ میلیون و ۷۴۷ هزار و ۹۹۹ تن کالا به ارزش ۲۳ میلیارد و ۱۶۵ میلیون و ۹۵ هزار و ۶۷۱ دلار رسید.

وی افزود: ایران با ۱۱ عضو اصلی و ناظر پیمان شانگهای شامل چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، مغولستان، پاکستان، هند، افغانستان و بلاروس، دارای تجارت فرامرزی است که در این میان بیشترین حجم تجارت ایران با چین به ارزش ۱۵ میلیارد و ۵۱۸ میلیون و هشت هزار و ۴۹۲ دلار است.

لطیفی خاطرنشان کرد: حجم صادرات ایران به اعضای پیمان شانگهای بالغ بر ۳۳ میلیون و ۳۳۹ هزار و ۱۷۲ تن انواع کالا به ارزش ۱۱ میلیارد و ۱۷۳ میلیون و ۶۵۰ هزار و ۳۸۹ دلار بوده است که بیشترین میزان صادرات ایران به چین با ۶ میلیارد و ۷۲۴ میلیون و ۱۰۱ هزار و ۹۸۳ دلار و کمترین صادرات هم به مغولستان با ۴۱۲ هزار و ۸۰۹ دلار بود.

وی افزود: ایران در مجموع هشت میلیون و ۴۰۸ هزار و ۸۲۷ تن کالا از اعضای پیمان شانگهای طی ۱۱ ماه ۹۹ واردات داشته که این میزان از نظر ارزش بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۹۹۱ میلیون و ۴۴۵ هزار و ۲۸۲ دلار بوده است.

به گفته وی، بیشترین واردات ایران از چین به ارزش هشت میلیارد و ۷۹۳ میلیون و ۹۰۶ هزار و ۵۰۵ دلار و کمترین میزان واردات هم از مغولستان با دو میلیون و ۴۴۸ هزارو دو دلار بود .

لطیفی پیرامون نوع کالاهای تجاری گفت : سبد صادرات کالاهای ایران به مجموعه کشورهای پیمان شانگهای بسیار متنوع است که شامل انواع ماهی و محصولات دریایی، سبزیجات، میوه، پارچه و مصنوعات نساجی، انواع ماشین آلات صنعتی و کشاورزی، لوازم خانگی، فرش گلیم، محصولات پتروشیمی، پسته و آجیل می شود و محصولات وارداتی نیز اغلب مواد اولیه صنعتی، قطعات ماشین آلات، گوشت، دارو، محصولات شیمیایی، تجهیزات پزشکی، قطعات و لوازم یدکی خودرو، انواع پارچه و مصنوعات هستند .

لطیفی تاکید کرد: ایران از نخستین کشورهایی بود که بعد از مغولستان به عنوان ناظر به عضویت این سازمان درآمد و درخواست عضویت رسمی خود را ۱۲ سال قبل ارایه کرد، اما هنوز این عضویت قطعی نشده است.

وی با بیان اینکه موضوع عضویت جمهوری اسلامی ایران تاکنون در چند جلسه در دستور کار قرار داشته است، تصریح کرد: چین وروسیه  قدرت های تعیین کننده در سازمان همکاری شانگهای و اصلی ترین شرکای تجارت فرامرزی با ایران محسوب می شوند، بنابراین چشم انداز مناسبی از روابط تجاری میان ایران و کشورهای عضو پیمان شانگهای می توان تصور کرد.

 کارنامه تجارت ایران در مجموع ۱۱ ماه سال جاری، ۱۳۴ میلیون تن کالا به ارزش ۶۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده که سهم صادرات ۱۰۳ میلیون و ۹۰ هزار تن به ارزش ۳۱ میلیارد و ۱۹۸میلیون دلار و سهم واردات ۳۰ میلیون و ۸۱۸ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ میلیارد و ۳۲۱ میلیون دلار بوده است.

https://www.eghtesadonline.com/n/2agd

در ۱۱ماهه سال۱۳۹۹ صورت گرفت؛ افزایش صادرات ایران به روسیه

جدیدترین ارزیابی‌ها از عملکرد تجاری ایران و اتحادیه اوراسیا نشان می‌دهد که هر چند آمار صادرات به این منطقه کاهش یافته اما ایرانی‌ها محصولات بیشتری به روس‌ها فروخته‌اند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به بررسی عملکرد تجاری ایران و اتحادیه اوراسیا در ۱۱ ماهه سال  ۱۳۹۹ پرداخته و اعلام کرده که آمار چه در صادرات و چه در واردات افت داشته است.

بر اساس این گزارش، کل تجارت مشترک ایران و اوراسیا تا پایان بهمن ماه امسال به عدد ۱.۹ میلیارد دلار رسیده که تنها حدود سه درصد از کل تجارت کشور را تشکیل می‌دهد و این آمار نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۸، کاهشی حدودا ۹.۴ درصدی را تجربه کرده است.

در حوزه صادرات، ایران به اوراسیا حدود ۲.۴ میلیون تن کالا به ارزش ۹۳۳ میلیون دلار صادر کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی کاهشی ۱۷ و از نظر ارزشی کاهشی چهار درصدی داشته است. در حوزه واردات نیز ایران ۲.۹ میلیون تن کالا به ارزش حدود یک میلیارد دلار از اوراسیا وارد کرده که از نظر ارزشی کاهشی ۱۴ درصدی را نشان می‌دهد.

آمار منتشر شده به تفکیک کشورها عضو اوراسیا نشان می‌دهد که میزان صادرات ایران در سال جاری به کشورهای ارمنستان، قرقیزستان و قزاقستان کاهش یافته و کل صادرات انجام شده به بلاروس نیز به عدد ۱۷ میلیون دلار رسیده است. به این ترتیب مهم‌ترین عضو این اتحادیه یعنی روسیه به تنهایی ۴۴۸ میلیون دلار از ایران واردات داشته که نزدیک به نیمی از کل صادرات ایران به اوراسیا را تشکیل می‌دهد و نسبت به سال قبل افزایش ۱۵ درصدی نیز داشته است.

در حوزه واردات نیز خرید کالا از سوی ایران از تمام اعضای اورسیا کاهش یافته و در این میان قزاقستان با کاهش ۶۳ درصدی رکورد دار است.

آمار تفکیکی منتشر شده از صادرات ایران نشان می‌دهد که انواع میوه و سبزی‌ها، سنگ مرمر، رنگ، پشم شیشه و بیسکوییت اصلی‌ترین کالاهای صادراتی ایران به اوراسیا بوده‌اند و در مقابل، ذرت دامی، جو به استثنای بذر، چوب اره شده و روغن دانه آفتاب گردان اصلی‌ترین کالاهای وارداتی ایران از این منطقه بوده است.

https://www.eghtesadonline.com/n/2ac5

اتاق بازرگانی ایران و امارات تشریح کرد؛ برنامه هجده‌گانه برای بهبود روابط تجاری با امارات

براساس اعلام اتاق بازرگانی ایران و امارات، در سال پیش‌رو به‌منظور بهبود روابط بین دو کشور، برنامه‌هایی تدارک دیده شده است. همچنین آخرین آمار از تعاملات ایران و امارات نیز اعلام شد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ برنامه هجده‌گانه تعامل بخش خصوصی ایران و شریک دوم تجاری کشور اعلام شد. براساس اعلام اتاق بازرگانی ایران و امارات، در سال پیش‌رو به‌منظور بهبود روابط بین دو کشور، برنامه‌هایی تدارک دیده شده است. همچنین آخرین آمار از تعاملات ایران و امارات نیز اعلام شد. نکته دیگر این گزارش، آمار تجارت با دبی است که در این گزارش منعکس شده است. امارات دومین شریک عمده تجاری ایران است و پس از چین در این لیست قرار دارد. ارزش تجارت ایران و امارات در ۱۱ ماه منتهی به بهمن امسال، ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.

برنامه توسعه تجارت با امارات

در گزارشی که از سوی اتاق مشترک ایران و امارات منتشر شده، برنامه‌ای در هجده بند تدوین شده است. بخشی از این برنامه‌ها به برگزاری رویدادهای تجاری مانند دوره‌های آموزشی، وبینار و… برمی‌گردد. بخشی از این برنامه نیز با توجه به برگزاری اکسپوی دبی در سال پیش‌رو تدوین شده است. بخش دیگری از برنامه‌ها نیز به عملکرد سیاست‌گذاران اشاره دارد و رویکرد توصیه‌ای را در پیش گرفته است. البته اقداماتی که بخش خصوصی در سال ۱۴۰۰ می‌تواند انجام دهد نیز در این لیست قرار گرفته است.

نخستین برنامه به تاسیس دفاتر تجاری در دبی برمی‌گردد. بر این اساس با همکاری اتاق ایران و کلیه نهادها و ارگان‌های مستقر در دبی و به‌منظور بازاریابی تخصصی و میدانی پیگیری تاسیس این دفاتر از سوی اتاق مشترک مذکور انجام خواهد پذیرفت.  همکاری با موسسات بین‌المللی EMC نیز دومین برنامه اتاق مشترک ایران و امارات است که در راستای انجام بررسی‌های آرشیوی، اینترنتی و تخصصی با استفاده از این موسسات بین‌المللی و براساس درخواست اعضای تولیدکنندگان و تجار جهت تحقیقات بازار برای کسب اطلاع و حضور موثر در بخش‌های مختلف دارای توان تولیدی کشور، صورت خواهد پذیرفت. این صنایع شامل صنایع سنگ، سرامیک، گل‌های زینتی، عرقیجات و گیاهان دارویی، رنگ و رزین، محصولات غذایی، شیرینی، شکلات، تجهیزات پزشکی و… است. ملاقات‌های حضوری و ارتباط گسترده و موثر با اتاق دبی نیز برنامه سوم این اتاق مشترک است. انجام ملاقات بین روسای اتاق‌های بازرگانی ایران و دبی نیز در دستور کار اتاق مشترک ایران و امارات قرار دارد. ارتباط بین وزرای دو کشور با کمک وزارت امور خارجه، ارتباطات بیشتر با نمایندگان اقتصادی مجلس و نخبگان با سابقه دولت برای بهبود و تاثیرگذاری روابط جهت بهره برداری تجاری، شناسایی پتانسیل و ظرفیت‌های خالی و البته تکمیل پروژه‌های امارات با توان مهندسان و پیمانکاران و معدنکاران ایران و شناسایی محدودیت‌ها و موانع در روابط تجاری دو کشور و بررسی کارشناسانه جهت رفع محدودیت‌ها نیز از سایر برنامه‌های اتاق مشترک ایران و امارات برای سال ۱۴۰۰ است. علاوه‌بر این، تشکل‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی دو کشور به‌منظور گسترش و پایداری در روابط تجاری، همکاری برای توسعه علمی پیشرفت‌های ایران و امارات را برای همکاری‌های آینده در برنامه‌های خود قرار داده‌اند. همچنین فرهنگ‌سازی جهت تقویت ارتباط مستمر تجاری و بازرگانی با کشورهای همسایه به‌منظور صادرات و افزایش پیوندهای تجاری و منطقه‌ای هم از دیگر برنامه‌های اتاق مشترک ایران و امارات برای سال ۱۴۰۰ است. در بند دیگر این برنامه، به درخواست مساعدت از سیاست‌گذاران و تصمیم‌سازان برای ایجاد نگاه اقتصادی به روابط و خارج کردن دیدگاه سیاسی تا حد ممکن از روابط دو کشور با اولویت‌دهی اقتصادی به روابط جهت بهره برداری از زیرساخت‌های منطقه‌ای امارات اشاره شده است. برگزاری همایش ها، سمینارها و وبینارها با اتاق‌های بازرگانی استانی در مورد معرفی اکسپوی دبی و فرصت‌های سرمایه پذیری برای ایران، برگزاری نشست حضوری در محل ستاد اکسپو با روسای انجمن‌ها و تشکل‌های ایران برای معرفی اکسپو، شناسایی و رصد شرکت‌های بزرگ و معتبر در حوزه روباتیک و هوش مصنوعی اینترنت اشیا برای معرفی اتاق دبی و ایجاد همکاری‌های مشترک با امارات و برگزاری نشست با اتاق بازرگانی هرمزگان برای ایجاد فضای جذاب برای جذب توریست بازدیدکنندگان اکسپوی دبی و برگزاری دوره‌های آموزشی، وبینار، همایش و رویدادهای تجاری و اقتصادی کاربردی برای اتاق با تاکید بر حضور موثر در بازار امارات، از برنامه‌های دیگر این اتاق مشترک است.

تجارت ایران و دبی

اقتصاد دبی بیشتر بر پایه خدمات است. تجارت، حمل‌و‌نقل، خدمات پشتیبانی و بازرگانی، خرده‌فروشی، صنعت گردشگری، ساخت املاک و مستغلات و رویکرد آینده استفاده از هوش مصنوعی و روباتیک و اینترنت اشیا، محوریت فعالیت در دبی است که در این گزارش به آن اشاره شده است. با توجه به اهمیت دبی در تجارت با ایران، بررسی‌های آماری از واردات و صادرات با این شهر مهم ارائه شده است. این آمارها نشان می‌دهد صادرات ایران به دبی به ترتیب ارزش شامل سبزی و میوه، خشکبار، سرب، آهن شکل‌دهی شده، ملون، هیدروکربن‌ها و روغن پالایش شده، سیمان، انگور کشمش و زعفران است. بخشی از کالاهای وارد شده از دبی نیز که براساس ارزیابی‌های آمار گمرک دبی به‌دست آمده است، شامل سیگار و توتون، شکر،آب معدنی، آب طعم دار و نوشیدنی‌های غیرالکلی، عطر و ادکلن، کاغذ و انواع کنسرو است.

نمای تجارت با امارات در ۱۱ ماه

تجارت با امارات نیز در ۱۱ ماه امسال از سوی رئیس اتاق مشترک ایران و امارات در یک نشست خبری مورد بررسی قرار گرفت. فرشید فرزانگان رئیس اتاق مشترک ایران و امارات گفت: عمده صادرات ایران در ۱۱ ماه سال ۱۳۹۹ به چین، عراق، امارات، ترکیه و افغانستان بوده است. یعنی امارات سومین کشور هدف صادراتی ایران با ۴میلیارد و یکصد میلیون دلار صادرات بوده است. امارات تنها کشوری است که صادرات و واردات آن در سال گذشته افزایش یافته و در شرایط کرونا و تحریم‌ها بهترین شریک تجاری ایران محسوب می‌شود و اهمیت روابط اقتصادی ما را دوچندان می‌کند. فرزانگان گفت: ۴/ ۸ میلیارد دلار میزان واردات ایران از امارات در ۱۱ ماه سال ۹۹ بوده است. چین، امارات، ترکیه شرکای تجاری ایران در صادرات و واردات هستند. تجارت ایران به امارات در یازده ماه سال‌جاری ۵/ ۱۲ میلیار دلار بوده است.

وی عنوان کرد: طبق آمار گمرک دبی، صادرات ایران شامل سبزی و میوه، خشکبار، آهن شکل‌دهی شده، انواع ملون‌ها، هیدروکربن‌ها و روغن‌های پالایش شده، انگور، کشمش و زعفران است. آمار صادرات کشاورزی ۵/ ۵ میلیارد دلار به کل کشورهای دنیاست و سهم عمده آن برای چند کشور است و امارات و دبی یکی از کشورهایی است که محصولات ایرانی را جذب می‌کند. وی پیش‌بینی کرد که البته صادرات محصولات کشاورزی بیش از اینها باشد و افزود: متاسفانه صادرات محصولات کشاورزی به روش سنتی و قاچاق بعضا تا یک‌سوم یا حتی نصف کالا دور ریز دارد که باید برای این منظور چاره‌ای اندیشید. رئیس اتاق مشترک اتاق ایران و امارات بیان کرد: در ۱۱ ماه امسال نزدیک به ۱۸ میلیون دلار زعفران به امارات صادر شده است.

به گفته فرزانگان، سازمان توسعه تجارت پتانسیل صادراتی ایران به امارات را ۱۱ میلیارد دلار برآورد کرده است. ایران برای تحقق این هدف می‌تواند در زمینه پتروشیمی و پایه‌های نفتی، محصولات شیمیایی و سلولزی، مواد و صنایع معدنی فلزی، میعانات گازی، خودرو، قطعات ماشین‌آلات صنعتی، مواد و صنایع معدنی غیر فلزی، میوه و تره‌بار و… صادرات داشته باشد، البته صادرات محصولات پتروشیمی و معدنی با تحریم مواجه است اگر بتوان در سطح سیاسی و اقتصادی یعنی اقتصاد سیاسی ارتباط و تعامل خود را حفظ کنیم می‌توانیم از ظرفیت امارات متحده عربی برای صادرات مجدد استفاده کنیم.

فرزانگان گفت: اخیرا در چند بخشنامه توسط امارات متحده عربی اعلام شده است که این بخشنامه‌ها پایبندی آنها به CFT و پالرمو را تایید می‌کند و جزو کشورهای عربی است که بر اجرای FATF تاکید دارد.

وی در ارتباط با آسیب‌های تحریم در حوزه تجارت عنوان کرد: در مدت زمانی حواله‌های ارزی در سطح صرافی‌ها انجام می‌شد اما بخشی از این حواله‌جات در بانک مرکزی است و بسیاری از تجار اماراتی که به‌صورت بین‌المللی فعالیت می‌کنند، واهمه دارند که این حواله‌جات ارزی اگر بخواهد در بانک مرکزی ثبت شود، غیرممکن است که با ما کار کنند به همین دلیل به ما راه‌اندازی تبادل را پیشنهاد می‌دهند. در بخشنامه‌های آخر، امارات‌متحده تاکید کرده که در نظام جهانی به برنامه‌های خود در راستای مبارزه با پولشویی ادامه می‌دهد و تعهد و پایبندی امارات به CFT و پالرمو بیشتر از قبل است.

رئیس اتاق مشترک ایران و امارات با انتقاد از مدیریت‌های کوتاه‌مدت در حوزه روابط اقتصادی گفت: سفرا از افراد سیاسی انتخاب می‌شوند. حال این پرسش مطرح است که آیا از دیدگاه اقتصادی در حوزه تجارت آشنایی لازم برخوردار هستند؟ در حوزه‌هایی مانند روسیه، ترکیه و امارات که از نظر اقتصادی با اهمیت هستند، باید مجوزهای لازم به سفرا داده شود و دیدگاه اقتصادی داشته باشند و از تجربه کارشناسان باسابقه نیز در این مسیر استفاده کنند.

فرزانگان تاکید کرد: روند توسعه و اجرای پروژه‌های مختلف صنعتی تجاری در امارات موید نیاز روزافزون کشور به مواد واسطه‌ای مورد نیاز برای اجرای طرح‌های مذکور است؛ لازم است با توجه به سابقه صادرات فلزات و مصنوعات فلزی ایران به زمینه‌های افزایش صادرات محصولات مذکور توجه شود. رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات اظهار کرد: استمرار و توسعه صادرات در محصولات کشاورزی و غذایی به ویژه پسته، زعفران، کشمش، محصولات لبنی، بستنی و سایر محصولات غذایی همراه با حفظ الزامات کیفی و استانداردی به‌دلیل توریستی بودن امارات و بالا بودن مصرف اقلام غذایی در آن توصیه می‌شود.

وی با بیان اینکه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از معافیت گمرکی و تسهیلات برقرار شده در قالب موافقت‌نامه ترجیحی گمرکی بین این کشورها استفاده می‌کنند، افزود: امارات یکی از اعضای سازمان تجارت جهانی بوده و مشمول استفاده از مزیت‌های این سازمان از حیث برخورداری از تعرفه‌های گمرکی کمتر برای واردات از امارات به سایر کشورهای عضو این سازمان است. پیگیری فرآیند الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی یا برقراری موافقت‌نامه ترجیحی تعرفه‌ای با امارات زمینه تسهیل صادرات کالاهای ایران ضمن به روزرسانی رویه‌ها و فرآیندهای تجاری در کشور را فراهم خواهد کرد.

https://www.eghtesadonline.com/n/2aXN

ایران برای میزبانی به CAS شکایت می‌کند.

علی جوادی سرپرست روابط عمومی فدراسیون فوتبال درباره انتخاب بحرین به‌عنوان میزبان مسابقات گروه C مقدماتی جام جهانی توضیحاتی ارائه کرد.

خبرگزاری تسنیم: علی جوادی سرپرست روابط عمومی فدراسیون فوتبال درباره انتخاب بحرین به‌عنوان میزبان مسابقات گروه C مقدماتی جام جهانی توضیحاتی ارائه کرد.

علی جوادی سرپرست روابط عمومی فدراسیون فوتبال درباره تصمیم AFC مبنی بر انتخاب بحرین به‌عنوان میزبان مسابقات گروه C مقدماتی جام جهانی، گفت: متأسفانه این اتفاق افتاده و ظلم آشکاری به فوتبال ایران وارد شده است. ما هم مثل همه سرگروه‌ها یک بازی میزبان بودیم و سه بازی میهمان و همه انرژی‌مان را برای سه بازی خانگی در دور برگشت گذاشته بودیم، ولی AFC این شانس را از ما گرفته است.

وی با اشاره به اینکه بحرینی‌ها شش ماه برنامه‌ریزی پنهانی داشتند، عنوان کرد: بعد از انتخابات فدراسیون به AFC نامه زدیم و گفتیم می‌خواهیم میزبان باشیم و کنفدراسیون فوتبال آسیا 24 ساعت بعد به ما اعلام کرد که به دلیل تحریم‌ها و قوانین گمرگی و تبلیغات محیطی شما نمی‌توانید میزبان باشید. بعد از آن ما گفتیم این شرایط برای دور اول مسابقات انتخاباتی شامل نمی‌شود. در بازی با کامبوج که در ایران برگزار شد و 14 بر صفر پیروز شدیم،‌ تمام تبلیغات دور زمین به زبان فارسی بود و اگر قرار بود شرکای تجاری AFC مشکلی داشته باشند،‌ هیچ وقت تبلیغات فارسی نمی‌شد.

سرپرست روابط عمومی فدراسیون فوتبال تصریح کرد: عزیزی خادم در این مدت سه جلسه با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه،‌ مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و سیدرضا صالحی‌امیری رئیس کمیته ملی المپیک برگزار کرده تا برای حل این مشکل از ظرفیت دستگاه‌های مختلف استفاده شود. رایزنی‌هایی با شیخ سلمان و اینفانتینو و وزرای امور خارجه کشورهای هم‌گروه‌های ما نیز صورت گرفته است.

وی در واکنش به اینکه «ما در AFC با دارا بودن پست نایب رئیسی صاحب کرسی هستیم و چرا از این امتیاز استفاده نمی‌شود؟»، بیان کرد: در این باره از همان کرسی سؤال کنید که اقدامی انجام شده یا نشده است!

جوادی در ادامه گفت: مطمئن هستم با همین شرایط هم آنقدر بازیکن شایسته داریم که بتوانند این ظلم آشکار را بی‌اثر کنند. من فکر می‌کنم ایرانی جماعت وقتی به روز‌های سخت می‌رسد، شرایط بهتری پیدا می‌کند. ما در کرونا مسابقات‌مان را برگزار کردیم و اصلاً مرگ و میر در لیگ نداشته‌ایم.

سرپرست روابط عمومی فدراسیون فوتبال درباره اینکه ممکن است تا خرداد ماه واکسیناسیون در بحرین انجام شود و این بازی‌ها با حضور تماشاگران در بحرین برگزار شود و همچنین اینکه آیا قرار است شکایتی به CAS شود، خاطرنشان کرد: از طرف فدراسیون به مردم قول می‌دهم هر آنچه را که به شکل قانونی توان انجامش باشد، اقدام خواهیم کرد. ما این کار را قطعاً انجام خواهیم داد. این حق را نادیده نمی‌گیریم و اگر قرار باشد جلسه‌ای با اینفانتینو داشته باشیم یا به CAS شکایت کنیم، حتماً‌ این کار را می‌کنیم، چون این یک ظلم آشکار است.

جوادی با بیان اینکه در این موضوع دو مسئله عجیب است، گفت: اول اینکه نامه ابتدایی ما را به فاصله 24 ساعت جواب دادند، ولی نامه دوم را شش روز پیش ارسال کردیم و هنوز پاسخ داده نشده است. این مقداری عجیب است. مورد دیگر اینکه مصادیق لیگ قهرمانان آسیا نمی‌توانست در مسابقات مقدماتی جام جهانی تسری داده شود. همه توان را به کار می‌گیریم تا این بی‌عدالتی محض را پیگیری و در حد توان کار کنیم. ضرورت دارد از فرصت‌های بین‌المللی برخوردار باشیم.

وی راجع به نقش کرسی بین‌المللی ایران در AFC، گفت: اگر کرسی‌ بین‌المللی برای ما نجوشد، بهتر است این کرسی‌ها را در اختیار نداشته باشیم! اگر قرار باشد کرسی‌های بین‌المللی در اختیار کشور نباشد، بهتر است این کرسی‌ها را نداشته باشیم.

سرپرست روابط عمومی فدراسیون فوتبال درباره اینکه آیا با مهدی تاج که نایب رئیس AFC است صحبتی شده یا خیر، عنوان کرد: در جریان نیستم و نمی‌توانم به صورت قطعی چیزی را بگویم. آیا اینکه آقای عزیزی خادم برای اینکه حق به ایران برسد جلسه‌ای با تاج برگزار کند، تأثیری دارد؟ آقای تاج به عنوان یک ایرانی باید وظیفه‌اش را انجام دهد. شناسنامه آقای تاج ایرانی است و باید مطمئن باشیم که ایشان از حق کشورش دفاع خواهد کرد و فکر نمی‌کنم نیازی به تذکر باشد. تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا میزبانی را به ایران برگردانیم. این حق ماست که از کشورمان گرفته شده است.

جوادی در خاتمه تصریح کرد: معتقدم در این شرایط باید در کنار هم باشیم و هر زمان که در کنار هم باشیم توانسته‌ایم کار‌های بزرگی را انجام دهیم. در این شرایط فوتبال می‌تواند حال مردم را خوب کند.

https://www.bartarinha.ir/fa/news/1099539/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%DB%8C%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D9%87-cas-%D8%B4%DA%A9%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D8%AF

موضع ضد ایرانی نایب رئیس AFC: اعتراض ایرانی‌ها به میزبانی عربستان قابل قبول نیست.

نایب رئیس عراقی کنفدراسیون فوتبال آسیا در موضوع پرونده میزبانی عربستان در لیگ قهرمانان آسیا علیه باشگاه های ایرانی موضع گرفت.

به گزارش خبرگزاری فارس، عبدالخالق مسعود رئیس سابق فدراسیون فوتبال عراق و نایب رئیس کنونی کنفدراسیون فوتبال آسیا در مصاحبه با نشریه «الریاضیه» عربستان به میزبانی این کشور و اعتراض باشگاه های ایرانی واکنش نشان داد.

این مسئول بلندپایه فوتبال عراق در مصاحبه خود عنوان کرد: میزبانی تیم های سعودی از بازی های مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا طبق استانداردهای تعیین شده AFC انتخاب شده است. پرونده میزبانی تیم های عربستانی بهتر از بقیه درخواست کننده ها بوده به همین خاطر انتخاب شده است.

وی افزود: نپذیرفتن ایرانی ها برای بازی با تیم های عربستان در ورزشگاه های آنها غیرقابل قبول است و توجیهی ندارد. اگر ایرانی ها اصرار به بازی ها نکردن در عربستان کنند ما گزارشی را تنظیم می کنیم تا به کمیته اجرایی AFC ارسال کنیم و تکلیف آنها را مشخص کنیم.

طبق اعلام AFC استقلال در گروه سوم لیگ قهرمانان آسیا و فولاد در صورت صعود در گروه دوم باید در کشور عربستان بازی کنند.

http://fna.ir/f34opa

آدیداس اسپانسر رقیب احتمالی پرسپولیس در آسیا شد.

باشگاه الزوراء عراق از توافقش با شرکت آدیداس برای اسپانسری این تیم در لیگ قهرمانان آسیا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، سایت «اسپورت» عراق خبر داد باشگاه الزوراء برای اسپانسری شرکت آدیداس از این تیم در بازی های لیگ قهرمانان آسیا 2021 به توافق رسید.

الزوراء عراق در مرحله پلی آف لیگ قهرمانان آسیا به مصاف الوحده امارات می رود و در صورت برد در گروه پنجم یکی از رقبای پرسپولیس می شود.

گروه پنجم لیگ قهرمانان آسیا با حضور پرسپولیس، الریان قطر، گوای هند به میزبانی کشور هند برگزار  خواهد شد.

http://fna.ir/f34on7

نگران نباشید؛ تست دوپینگ ادامه دارد.

در لیگ برتر ودر لیگ یک همیشه نگرانی های دوپینگ از سوی فوتبالیست ها وجود دارد و به دفعات مربیان تیم ها نسبت به این موضوع ابراز نگرانی می کنند.

به گزارش “ورزش سه”، اما به زعم نادو بیشترین نمونه گیری های دوپینگ در مسابقات فوتبال و در لیگ برتر و لیگ یگ است.

 فرزاد شارکی – قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ در این باره می گوید:‌ تعداد نمونه‌های اخذ شده از فوتبال از جمله بیشترین نمونه‌های انجام شده در هر سال است. ایران نادو در راستای وظیفه ذاتی خود مبنی بر حمایت از ورزش پاک، افسران کنترل دوپینگ را به طور سرزده و بدون اطلاع قبلی به مسابقات فوتبال بخصوص لیگ برتر و دسته یک اعزام  می‌کند و مطابق استانداردهای فیفا از دو تیم شرکت کننده نمونه گیری انجام می‌شود. قانون اول مبارزه با دوپینگ غیرقابل پیش‌بینی بودن و انجام نمونه گیری در هر زمان است و هر ورزشکار باید آماده باشد تا در هر لحظه مورد تست قرار گیرد.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با دوپینگ در ادامه توضیحات خود یاد آور شد: ورزشکاران باید توجه داشته باشند که وظایف تعریف شده در کتاب قانون وادا ۲۰۲۱ را مطالعه کرده، همیشه اطلاعات خود درباره دوپینگ را بروزرسانی کنند و درصورت نیاز به مشاوره دارویی، ستاد ملی آماده پاسخگویی به سوالات آنهاست.

گفتنی است جدا از بازی های لیگ برتر افسران نادو این فصل بر سر بازی های متعدد دسته اول هم حاضر شدند و از بازیکنان تست دوپینگ گرفتند. این تست در زمان گذشته به هفته های پایانی بازی ها منوط می شده اما این فصل برخی از تست ها در هفته های ابتدایی بوده است و این رونده هم چنان ادامه خواهد داشت.

https://www.varzesh3.com/news/1743735/%D9%86%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%86%D8%A8%D8%A7%D8%B4%DB%8C%D8%AF-%D8%AA%D8%B3%D8%AA-%D8%AF%D9%88%D9%BE%DB%8C%D9%86%DA%AF-%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF

لوگوی جدید رنو با ساختاری ساده، واضح و مدرن رونمایی شد.

فولکس واگن، اوپل، کیا، پژو، مازراتی و نیسان برخی از خودروسازان بزرگی هستند که در ماه‌های اخیر لوگوهای خود را بروزآوری کرده‌اند. پس از پژو حالا نوبت به دیگر خودروساز بزرگ فرانسوی یعنی رنو رسیده تا تغییراتی جزئی را در لوگوی خود اعمال کند.

لوگوی جدید رنو طراحی مسطحی دارد و می‌توان آن را به دو الماس داخل هم تشبیه کرد. این لوگو نخستین بار ژانویه گذشته روی کانسپت رنو 5 ظاهر شد، ولی در آن مقطع خودروساز فرانسوی اشاره‌ای به آن نداشت.

هنوز مشخص نیست اولین خودروی تولید انبوه با نشان جدید کدام مدل خواهد بود. از آنجایی که این لوگو از سال آینده فراگیر خواهد شد، احتمال می‌رود نسخه نهایی کانسپت مگان eVision نخستین مدلی باشد که با لوگوی جدید راهی خیابان‌ها می‌شود. این نسخه اواخر امسال معرفی خواهد شد، اما تحویل آن به مشتریان از سال آینده کلید خواهد خورد.

لوگوی رنو از سال 1900 چندین بار تغییر پیدا کرده است. لوگوی فعلی این شرکت در سال 2015 معرفی شده که در حقیقت می‌توان آن را نسخه بروز شده از لوگوی سال 1992 دانست.

رنو از سال 2019 مشغول کار روی لوگوی جدید بوده و با کانسپت رنو 5 آن را به طور غیرمستقیم پرده‌برداری کرده است. شاید بدانید این سوپرمینی جذاب آغازگر استراتژی تازه موسوم به Renaulution محسوب می‌شود. با این استراتژی رنو بر تولید مدل‌های الکتریکی و احیای مدل‌های پرطرفدار قدیمی با پیشرانه‌های پاک تمرکز می‌کند.

به گفته گیلز ویدال (Gilles Vidal) مدیر دپارتمان طراحی رنو، لوگوی جدید از سال 2024 روی تمامی ساخته‎‌های کمپانی نصب خواهد شد

لوگوی جدید رنو نهمین لوگوی آن از زمان پیدایش به شمار‌ می‌رود. خودروساز فرانسوی برای توصیف این لوگو از عبارت «منظم، بدون علامت یا تایپوگرافی» استفاده کرده است. آقای ویدال هم عقیده دارد این لوگو نمادین‌تر، ساده‌تر و معنادارتر، سیال در زمان، بدون جلوه‌ها یا رنگ‌های اضافی و متناسب با طرح‎‌های رایج روز بوده و بخش‌های ضروری از میراث گرافیکی کمپانی را داراست.

ناگفته نماند برند اقتصادی رنو یعنی داچیا نیز از سال 2022 لوگوی خود را تغییر خواهد داد. این لوگو که قبلا روی شاسی‌بلند کانسپت بیگستر نقش بسته، بسیار متفاوت از لوگوی فعلی بوده و برخی آن را به دربازکن بطری تشبیه می‌کنند!

https://dgto.ir/22fq